Veelgestelde vragen


Algemeen

Wat is 'dingdata'?

Dingdata.nl is een internetdienst om sensorgegevens op een eenvoudige manier op te slaan en te vergelijken met soortgelijke sensoren van anderen. De dienst wordt u aangeboden door Testconsultancy Groep, het Groningse adviesbedrijf in software testen en andere innovatieve technische ontwikkelingen.

Wat betekent dat 'beta' in het logo?

Dingdata.nl is in ontwikkeling en dat betekent dat we geen garanties kunnen geven (en dat ook niet doen) over de data die u met dingdata.nl opslaat. Houd er dus rekening mee dat uw sensorgegevens op dingdata.nl op ieder willekeurig moment gewist kunnen worden, aangepast, gedubbeld of met graffiti besmeurd. Dat gezegd hebbende doen we uiteraard ons best om dat allemaal niet te laten gebeuren, maar: geen garanties!

Hoe kan ik metingen naar dingdata.nl sturen?

Uw 'ding' kan met een eenvoudige 'POST' request data versturen. Details hierover vindt u op de Meedoen pagina.

Hoe moet ik een verzamelaar account aanmaken?

U maakt een verzamelaar account aan op de Account pagina.

Hoe moet ik een knipselbak aanmaken?

U maakt eerst een verzamelaar account aan en logt in. Op de Account pagina vindt u een overzicht van de knipselbakken die u al in gebruik hebt en hier kunt u ook een nieuwe knipselbak maken. Bij iedere knipselbak vindt u een gedetailleerde instructie over hoe u knipsels naar de knipselbak kunt sturen.

Ik zie mijn locatie niet, hoe kan ik die toevoegen?

Locaties kunnen om privacyredenen niet zelf worden toegevoegd maar moeten gekozen worden uit een lijst van plaatsen. Als een geschikte locatie (nog) niet voorhanden is kan deze door een beheerder worden toegevoegd. Stuur een email met de gewenste plaats naar info@dingdata.nl.

Ik zie het type van mijn sensor niet?

De meestvoorkomende sensortypes zijn voor een knipselbak te kiezen, maar het kan voorkomen dat een sensortype nog niet beschikbaar is. Stuur hiervoor een email naar info@dingdata.nl met het type sensor dat u toegevoegd wilt zien.

Kan ik meer dan één verzamelaar account maken?

U kunt meerdere verzamelaar accounts maken.

Hoe kan ik mijn verzamelaar account bevestigen?

Op dit moment voorziet dingdata.nl nog niet in een mogelijkheid om het emailadres of het verzamelaar account te bevestigen.

Privacy en gegevens

Kan iedereen in mijn knipselbak schrijven?

Alleen met een schrijfsleutel kunt u gegevens in een knipselbak schrijven. Als u deze sleutel niet met anderen deelt, bent u de enige die naar een knipselbak kan schrijven.

Kan ik mijn gegevens ook afschermen?

Gegevens worden automatisch afgeschermd tegen schrijven en wissen, maar het is niet mogelijk om knipsels tegen lezen door anderen dan uzelf af te schermen.

Blijven mijn gegevens voor altijd bewaard?

Gegevens op dingdata.nl worden tot 14 dagen bewaard en worden daarna opgeschoond. Knipselbakken worden niet verwijderd.

Kosten en bijdragen

Wat kost een account op dingdata.nl?

Een verzamelaar account op dingdata.nl is gratis.

Gaat dingdata.nl in de toekomst geld kosten?

Het is waarschijnlijk dat dingdata.nl in de toekomst voor grootgebruikers van de dienst betaalde vormen gaat krijgen. Op dit moment en zeker voor kleingebruikers zit dat echter niet in de planning.

Kan ik bijdragen in de kosten, bijvoorbeeld door een donatie?

Op dit moment is er geen mogelijkheid om te doneren of op andere wijze bij te dragen in de kosten. Als u echter heel graag wilt bijdragen dan mag u ons natuurlijk gerust een emailtje sturen via info@dingdata.nl, dan kijken we wat we voor u kunnen doen :-)

Wie hebben dingdata.nl gebouwd?

Dingdata.nl is een teaminspanning van (in geen speciale volgorde) Suzanne, Evert, Iris, Nana, Job, Dillian, José, Rudi en Martijn.

Kan ik bijdragen aan de doorontwikkeling van dingdata.nl?

Ja! U kunt helpen met de doorontwikkeling van dingdata.nl door de dienst te gebruiken en ons van feedback te voorzien via info@dingdata.nl! Als u zelf een Python, Flask, Chart.js, Leaflet,js en/of Amazon Webservices specialist bent en u wilt meehelpen met de softwareontwikkelingskant van dingdata.nl, stuur ons dan een emailtje.

Technische vragen

Als ik een account of een knipselbak probeer aan te maken met de Safari webbrowser dan krijg ik de melding 'Safari kan de pagina niet openen omdat de netwerkverbinding verbroken is.' Bij Google Chrome gaat het wel goed.

Ga in het Safari menu naar 'Instellingen voor dingdata.nl..' en vink 'Schakel materiaalblokkeringen in' uit.

Ik heb ooit eens een knipselbak aangemaakt, maar die nog niet gebruikt en nu is deze weg.

Gegevens op dingdata.nl worden tot 14 dagen bewaard en worden daarna opgeschoond. Knipselbakken zonder knipsels worden niet verwijderd om te voorkomen dat IoT apparaten die hiervan gebruik maken niet meer werken.

Hoeveel knipsels kan ik per uur aanbieden?

U kunt maximaal 120 knipsels per uur aanbieden, verspreid over al uw knipselbakken. Dat mag gelijkmatig verdeeld over de tijd, of in korte bulkaanbiedingen.